[ERROR]

Miso: varianten, karakteristieken en de benamingen

 

Benaming op basis van ingredienten:


A. Rijst Miso                             
Japanse benaming: Kome Miso

B. Gerst Miso                           
Japanse benaming: Mugi Miso

C. 100% Soja Miso                   
Japanse benaming: Mame Miso = Hatcho Miso
Hatcho ‘Mame’ Miso (18 maanden fermentatie)

D. Gemengde Miso                 
Japanse benaming: Awase Miso
Creamy Koji Rijst Miso (12 maanden fermentatie)
Gerst Miso
Biologische Gerst Miso
Kojya Miso
Rode Miso Akadashi
Witte Rijst Miso
Sumo Miso

Benaming op basis van zout- en zoetgehalte

1. Zoutarm/ Zoet                       
Japanse benaming: Ama Miso
bevat veel koji
Kojya Miso

2. Medium zoet                         
Japanse benaming: Amakuchi Miso
zoutgehalte en kojigehalte in balans
Biologische Gerst Miso
Rode Miso Akadashi
Sumo Miso

3. Droog/ sterk                           
Japanse benaming: Karakuchi Miso
bevat veel zout
Witte Rijst Miso
Creamy Rijst Miso (12 maanden fermentatie)
Gerst Miso
Hatcho ‘Mame’ Miso (18 maanden fermentatie)

Benaming op basis van kleur

1. Wit :                                             
Japanse benaming: Shiro Miso
zachte, zoete of milde smaak

2. Licht gekleurd (geel – oranje)   
Japanse benaming: Tanshoku Miso
iets sterkere smaak dan witte, maar bevindt zich nog steeds aan de mildere kant

3. Rood :                                             
Japanse benaming: Aka Miso
sterkere en zoutere smaak dan veel andere soorten.

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster