[ERROR]

Paella; wat is het eigenlijk

Paella, een Gerecht dat in Valencia, Spanje (de geboorteplaats van paella), meestal thuis wordt bereid en geserveerd als een wekelijkse gemeenschappelijke lunch voor vrienden en familie.

Al eeuwenlang is dit Gerecht omgeven door tradities en discussies over hoe je het moet maken, waar het vandaan komt en wat het zelfs is.

De naam Paella slaat op het Spaanse rijstgerecht en op de grote pan met twee handgrepen die traditioneel wordt gebruikt om het Gerecht te bereiden.

De pan waar de Paella in wordt bereid heeft een belangrijke functie; het draagt bij aan de unieke textuur van het Gerecht. Paella wordt door de vorm van de pan snel en gelijkmatig gekookt, wat een ‘arroz seco’ oplevert (droge rijstschotel) waarin elke korrel los is van de ander. De bedoeling is dat het kookvocht volledig opgenomen is wanneer de rijst ‘al dente’ is. Hierdoor lijkt de paella minder op romige risotto dn op gebakken rijst.

Paella pakketten

7 Essentiële Paella-ingrediënten

1. Rijst.
Het belangrijkste ingredient. Om de perfecte, droge textuur te krijgen is een rijstvariant nodig dat zeer absorberend is en kort- of halfkorrelig is.
Advies: Bomba rijst , Albufera rijst of Carnaroli rijst rijst.

2. Sofrito.
Dit is een aromatische basis di dient als basis voor de smaken van paella. Meestal bestaat dit uit knoflook, olijfolie, groene of rode paprika's, uien en tomaten.

3. Bouillon.
Paella's op basis van vlees gebruiken meestal kippenbouillon, terwijl paella's met zeevruchten afhankelijk zijn van visbouillon.

4. Kruiden en specerijen.
De belangrijkste specerij voor een traditionele paella is saffraan. Andere belangrijke kruiden voor paella zijn pimentón de la vera, of gerookte zoete Spaanse paprika. Ook gedroogde rozemarijn is een traditionele specerij uit de tijd dat slakken een veelgebruikt paella-ingrediënt waren.

5. Zeevruchten.
Garnalen, garnalen, mosselen, mosselen, rivierkreeft, inktvis en langoustines zijn allemaal populaire toevoegingen aan paella met zeevruchten.

6. Vlees.
De meest traditionele vleeswaren zijn konijn, slakken en kip, maar tegenwoordig zijn ook varkensvlees en chorizo steeds meer toegevoegd.

7. Groenten.
De Valenciana paella bevat 3 soorten bonen; : ferraura (snijboon), garrofo en tavella (witte boon). Buiten Valencia bevat paella vaak sperziebonen, erwten, artisjokharten, calcot, limabonen of andere soorten witte bonen.

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster