bereidingstijd: 30 minuten aantal personen:
Geroosterde amandelen met Colombo specerijen
Ingrediënten:
- 250 gram rauwe blanke amandelen
- 4 eetlepels Arbequina Olijfolie van La Boella Moli La Coloma
- Fleur de sel Madagascar van Terre Exotique
- 2 theelepels Colombo specerijen van Terre Exotique
WIJNADVIES:
Kaisergarten, Weingut Kramer, Rheinhessen, Duitsland
Sancerre Rosé, Girard et fils, Verdigny, Frankrijk
Voeg alle producten toe
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schenk de arbequina olijfolie op een bakplaat en schud de plaat, zodat de olie de hele bodem bedekt.
- Voeg de amandelen toe en schud ze door de olie.
- Spreid ze in 1 enkele laag uit.
- Rooster de amandelen 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Schep ze tijdens het roosteren regelmatig om.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de amandelen als ze nog warm zijn royaal met Fleur de sel Madagascar en de Colombo specerijen, en schep goed om.
U kunt de amandelen zowel warm als koud eten.
Eventueel kunt u ze in een luchtdichte pot nog een dag of drie bewaren.
Bon appetit !
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl