Geroosterde amandelen met Colombo specerijen
Ingrediënten:
- 250 gram rauwe blanke amandelen
- 4 eetlepels Arbequina Olijfolie van La Boella Moli La Coloma
- Fleur de sel Madagascar van Terre Exotique
- 2 theelepels Colombo specerijen van Terre Exotique
WIJNADVIES:
Kaisergarten, Weingut Kramer, Rheinhessen, Duitsland
Sancerre Rosé, Girard et fils, Verdigny, Frankrijk
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schenk de arbequina olijfolie op een bakplaat en schud de plaat, zodat de olie de hele bodem bedekt.
3. Voeg de amandelen toe en schud ze door de olie.
4. Spreid ze in 1 enkele laag uit.
5. Rooster de amandelen 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.
6. Schep ze tijdens het roosteren regelmatig om.
7. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8. Bestrooi de amandelen als ze nog warm zijn royaal met Fleur de sel Madagascar en de Colombo specerijen, en schep goed om.
U kunt de amandelen zowel warm als koud serveren, maar ze moeten wel vers geroosterd zijn.
Eventueel kunt u ze in een luchtdichte pot nog een dag of drie bewaren.
Bon appetit !
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl