[ERROR]
bereidingstijd: 30 minuten aantal personen: 4

Ceviche van Zalm Japanse Stijl

Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.
Ingrediënten van Cooklovers.


Ceviche is een van oorsprong Latijns Amerikaans gerecht. Het is een gerecht bereid met verse rauwe vis dat de laatste tijd onwijs populair is geworden over de hele wereld. 

Voor dit recept is er gekozen voor een Japanse stijl. Het gerecht bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in 'Leche de Tigre'. Door de marinade gaart de vis een beetje en ontwikkelt de smaak zich optimaal. Voor de bereiding van ceviche kunnen verschillende soorten vis gebruikt worden, in dit recept gebruiken we zalm.

Ingrediënten:

Yuzu mayonaise
. 4 eetlepels mayonaise
. 3 eetlepels yuzu sap van Umami
. 2 eetlepel ponzu met yuzu Shibanuma (of vervang deze door sojasaus) van Umami


Leche de tigre (marinade voor de vis)
. 2 rode uien
. 3 cm gember
. 2 eetlepels sanbaizu (Bonito azijn) (sanbaizu of rijstwijn azijn)
. 5 eetlepels soja saus Koikuchi Marudaizu
. 3 eetlepels yuzu sap
. 3 eetlepels ponzu met yuzu Shibanuma (of vervang de yuzu en ponzu door sap van een citroen en eetlepel sojasaus)
. sap van 4 Limoenen
. 1 eetlepel mosterd de brive  van Terre Exotique
. 400 gr zalm, in plakjes gesneden

Tempura
. 100 gr tempura bloem
. 140 ml spa rood
. snufje zout  van Terre Exotique
. 20 asperge tips en/of 20 stukje nori zeewier
. Lente ui, fijn gesneden
. 4 à 5 radijsjes, met de mandoline gesneden
. 30 gram geroosterde sesamzaadjes  van Terre Exotique

WIJNADVIES:

Grauburgunder uit Rheinhessen Tobias Krämer uit Rheinhessen Duitsland

Voeg alle producten toe

BEREIDING: 

1. Maak een stevige mayonaise. Voeg daar 2 eetlepels yuzu sap en 1 eetlepel sojasaus aan toe.

2. Maak de leche de tigre en blender de rode ui, gember, bonito azijn, soja, yuzu, yuzu ponzu, limoen en mosterd tot een glad geheel.

3. Mix tempura bloem met spa rood tot gladde massa en luchtig beslag. Doe de asperge tips in een schaaltje en overgiet deze met kokend water. Dep ze vervolgens droog. Doop de asperge tips en/of het nori zeewier in het beslag en frituur deze kort tot ze krokant zijn. Laat het vet even uitlekken op een bord met keukenrol.

4. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan.

5. Leg de gesneden zalm in een schaal. Giet de leche de tigre over de zalm en zorg dat het alle zalm bedekt. Laat het ongeveer 4 minuten garen. Haal de zalm uit de marinade.

6. Maak het bord op en geniet!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster