[ERROR]
bereidingstijd: 15 minuten aantal personen: 4 personen

Gemarineerde eieren: Nitamago

Ramen-ei 'nitamago' is ook bekend als een hanjuku ramen-ei, ajitsuku tamago, gesmolten ei en lava-ei. Een in soja of mirin gemarineerd ei dat een geweldige aanvulling is op bijvoorbeeld een dampende kom Ramen.

Ni is een afkorting van niru, wat koken betekent en de aroma's tot je nemen, en tamago verwijst naar ei.

In Japan wordt bij het maken van nitamago de dooier van het ei meestal zachtgekookt. Met zachtgekookte nitamago kun je genieten van de gladde textuur van de dooier. Natuurlijk kun je de kooktijd van de eieren naar eigen voorkeur aanpassen.

 

Ingrediënten


. 3 eieren
. 6 eetlepels Soja Dashi Tsuyu
. 40ml Vloeibare Shiokoji
. een paar ijsblokjes

WIJNADVIES:

Bubbels met Chardonnay als basis, ook wel Blanc de Blanc genaamd. Blanc de Blanc: Champagne of Cremant de Bourgogne. Ook zachte droge witte wijnen, zoals pinot blanc, bourgogne wijnen zonder houtlagering, droge chenin blanc en soave matchen goed. 

Champagne Blanc de Blancs
Saint Veran Plaisance

Voeg alle producten toe

Bereiding


1. Kook de eieren 6-7 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. 6 minuten geeft zachtgekookte eieren en 7 minuten voor iets stevigere eieren. Eenmaal gekookt, doe je de eieren in een kom gevuld met water en ijsblokjes om te voorkomen dat ze verder koken.

2. Doe in een diepvrieszak of een tupperware bijvoorbeeld de tsuyu en de shiokoji en meng. Pel de eieren en marineer ze in het mengsel. De shiokoji geeft je eieren een nog zachtere textuur, maar het is niet essentieel.

3. Laat de eieren minimaal een halve dag marineren. Als de marinade het ei niet helemaal bedekt, maakt het niet uit, vergeet niet om het van tijd tot tijd om te draaien zodat het aan alle kanten goed opzuigt. De eieren worden donkerder zoals afgebeeld!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster