bereidingstijd: 25 minuten aantal personen: 4
Broccoli salade met saus van Port Azijn
INGREDIËNTEN
- 300 gram broccoli
- 100 gram wortel
- 100 gram paprika
- 1/2 rode appel
- 10 gram zeewier voor salade (optioneel)
- 40 gram Veenbessen, zonnebloempitten en pompoenpitten
- 50 gram hazelnoten
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterzaad
- 100 ml Olijfolie extravergine Arbequina
- 30 ml Agrodulce Port Azijn
- Fleur de sel Madagascar (Zout) van Terre Exotique
Wijnadvies
Viognier Biologisch Cotes de Thongue van Domaine de Montmarin
Voeg alle producten toe
BEREIDING
Hak de hazelnoten en de mosterdzaadjes grof in een keukenmachine.
Voeg de honing, de Arbequina Olijfolie La Boella en de Portazijn toe en meng tot alles grondig gecombineerd.
Opzij zetten.
Week het zeewier 15 minuten in water.
Was de broccoli, verwijder de steeltjes en snijd ze in kleine stukjes. Zet apart in een kom.
Schil en rasp de wortel. Voeg toe aan de kom.
Snijd de paprika en de appel in kleine stukjes en voeg toe aan de kom.
Giet het zeewier af, spoel af met schoon water, giet opnieuw af en voeg toe aan de kom.
Voeg de veenbessen en de zonnebloempitten en pompoenpitten toe, en sprenkel alles met de vinaigrette.
En het is gereed om te serveren.
Que aprofiti !
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl