[ERROR]
bereidingstijd: 15 a 20 minuten aantal personen: 4 personen

Coquilles, Miso, Massala en Bloemkool

Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.
Ingrediënten van Cooklovers.

Coquilles Saint-Jacques is een klassieker uit de Franse keuken. Maar Frank Los zou  Frank Los niet zijn als hij zijn eigen aziatisch, midden oosten touch niet aan dit recept zou geven.

Bij dit gerecht kun je kiezen tussen de grote, vlezigere Coquilles of de kleinere, ietwat zoetere variant. Frank Los vindt dat de kleinere een mooie smaak hebben.

Als het gaat om recepten voor Franse Sint-Jakobsschelpen, zijn er niet veel gerechten die heerlijker zijn dan coquilles St. Jacques.

Coquilles Saint-Jacques worden meestal als voorgerecht of als aperitief gegeten. 

Ingrediënten:

12 coquilles (3 p.p.)

Bloemkoolpuree
. 200 gram bloemkool
. 75 ml volle melk
. 2 eetlepels wasabi

Crunchy Bloemkool
. 120 gram bloemkool
. 1 theelepel combava
. 2 theelepels massala garam
. Zout naar smaak
. 1 eetlepel olijfolie

Limoen miso boter
. 75 gram boter
. 1 eetlepel miso
. Sap van 1/2 limoen

Kimchi massala kletskop
. 15 ml limoensap
. 40 gram poedersuiker
. 15 gram kimchi sesam
. 12,5 gram gesmolten boter
. 12,5 gram bloem
. 1 theelepel massala garam
. snuf Zout 

WIJNADVIES:

Verdejo ERRE Bodegas Herrero Rueda Spanje

Voeg alle producten toe

BEREIDING: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de kletskop in een mengkom. Smeer deze dun uit over een bakpapier of een silliconen bakmatje. Bak de kletskop af in 5 à 7 minuten (de tijd kan verschillen per oven), als deze goud bruin is is de kletskop goed. Laat de kletskop afkoelen en breek er daarna kleine stukje van.

2. Snij de bloemkool in middelgrote stukken en kook deze in de melk (voeg eventueel wat water toe zodat de bloemkool net onder staat). Giet als deze gaar is de melk en het water af, laat een klein bodempje vocht in de pan zitten. Pureer de bloemkool mooi glad. Voeg indien nodig nog een klein beetje melk toe. Voeg de wasabi toe en wat zout. Vergeet niet te proeven!

3. Snij de overige bloemkool fijn voor de crunchy bloemkool. Doe deze in een kom en meng de massala garam en combava en zout. Smelt ondertussen de boter en miso in een steelpannetje. Wok de bloemkool crunch in een hapjespan.

4. Smelt boter en arbequina olijfolie in een goede koekenpan. Als deze warm is, gaar dan de zeekraal kort, zet dit apart. Gaar de coquilles in diezelfde pan, ongeveer 1.5 à 2 minuten per kant. Niet langer dan worden de coquilles taai.

5. Time to plate!

Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Wasabi

42 gram
Deze overheerlijke en zeer onderscheidende Wasabi-pasta gaat heel goed samen met rauwe vis, het wordt gebruikt om sashimi’s en sushi’s te spicen, het gaat ook heel goed samen met «Soba (...)
6.97 7.60
Nu bestellen

Combava Kafferlimoen Gemalen

30 gram
De Combava is een zeer geurige groen citroenachtige citrusvrucht, maar kleiner en hoger in zuur. De smaak is intens en van een onvergelijkbare frisheid, heerlijk in combinatie met vis, wit v (...)
7.71 8.40
Nu bestellen

Masala Garam Specerijen Mengsel

60 gram
Dit specerij mengsel is perfect te verwerken in curry recepten met vlees of groenten, in kerriesaus en in aardappelgerechten. Om een dikke smeerbare ‘pasta’ te verkrijgen kunt u al roer (...)
6.88 7.50
Nu bestellen

Fleur de Sel Guerande

90 gram
Met dit zout voeg je complexiteit toe aan je gerechten en haal je de smaken subtiel maar zeer merkbaar naar boven. Perfect voor in je Vanille ijs of chocolade fondue, bereiden en verfijnen v (...)
5.78 6.30
Nu bestellen

Arbequina Olijfolie Extravergine

250 ml
Een heldere olijfolie met de fruitige geur van banaan en appel, een frisse groene geur van tomaat, artisjok, venkel en noten (amandelen), een romig mondcontact met een zoete smaak die overga (...)
11.88 12.95
Nu bestellen

Witte Miso

500 gram
Deze Witte miso wordt 1 tot 2 weken gefermenteerd en bevat minder zout dan andere miso’s. De Smaak is zoet, licht gezout en rijk aan umami-smaak. Het kan worden gebruikt in sauzen, marin (...)
11.42 12.45
Nu bestellen

Sesam Kimchi Furikake

80 gram
Dit specerijen mengsel met sesamzaden en Kimchi komt direct uit Japan. Het is een perfect crunchy ietwat pittige smaakmaker om o.a. sauzen en soepen nog smaakvoller te maken. Heerlijk ook in (...)
7.61 8.29
Nu bestellen

Verdejo Erre

750 ml
Een goudgele, soepele, frisse witte wijn met de geur van lychee, peer, perzik en citrus. Een zacht rond mondcontact, uitlopend in een soepele, licht zoet bittere en frisse afdronk.
9.88 11.95
Nu bestellen

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster