[ERROR]
bereidingstijd: 15 minuten aantal personen: 4 personen

LANGOUSTINES MET KARI BREST

Kari-Brest is een mix van kruiden die is geïnspireerd op die van zeelieden uit St Malo, Lorient en Brest, ten tijde van de Oost-Indische Compagnie. 

Dit mengsel werd voor het eerst gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en werd al snel een referentie voor alle koks in Bretagne. De tonen van kruidnagel, chili en paprika maken deze melange tot een zeer goede aanwinst voor vis- en schaaldierbereidingen, zoals kreeft. 

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 40 minuten |  Niveau: makkelijk

Ingrediënten

2,4 kg langoustines
4 sjalotten
250 gram boter
10 cl vloeibare room
20 cl droge witte wijn
1 t.l. Kari-Brest van Terre Exotique
Zout  van Terre Exotique
Grof zout van Terre Exotique
Peper van Terre Exotique

WIJNADVIES:

Chablis 'Bienommee'
Condrieu 'Amaraze'
Riesling La Roche
Saint Veran Plaisance
Garnacha Tobelos
Pinot Noir

De beste wijn om te combineren met curry is een alcoholarme wijn met een behoorlijke zuurgraad. Ga voor droog wit zoals Chardonnay of Viognier, halfdroog wit zoals Riesling of Pinot Gris, of lichtrood zoals Pinot Noir of Grenache. Alcoholarm is belangrijk omdat alcohol het ‘pikante’ van specerijen juist intensiveert.
Bij dit Bretons Curry gerecht past een wijn die niet hoog in alcohol is met een behoorlijke zuurgraad. Ook een wijn die laag in tannine is en ‘delicaat’. De iodine aroma’s van kreeft en langustine matchen goed met het mineralige karakter van viognier en droge chardonnay.
Een romige en boterachtige saus past het beste bij een rijke witte wijn met een behoorlijke zuurgraad. De zuurgraad laat ‘water in je mond’ lopen, waardoor deze goed matchen met curry.
Houtgelagerde wijn zal niet matchen met zeevruchten en mooie saus.

Voeg alle producten toe

Bereiding

Fruit de sjalotten in een pan met de witte wijn, zout en peper. Zodra de wijn is ingedikt (bewaar ongeveer het equivalent van 4 lepels vloeistof) voeg de room toe en laat nog 5 minuten koken.

Snijd 200 g boter in kleine blokjes. Voeg de in blokjes gesneden boter toe aan het mengsel en vervolgens de Kari-Brest. Houd deze saus au bain-marie warm.

Kook de langoustines gaar in een pan met gezouten water, giet ze af en koel ze af in koud water. Leg ze plat op een plank en snijd ze met een scherp mes in de lengte doormidden.

Verwarm de oven voor op 210°C. Bak de langoustinehelften in een grote koekenpan met de vleeskant naar beneden in de boter. Leg vervolgens de langoustines op de bakplaat, besprenkel ze met de boter en bak ze 10 minuten. Laat de langoustines 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven en serveer onmiddellijk, overgoten met saus. Serveer met basmatirijst.

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster