[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 15 minuten aantal personen: 4 personen

Drie Pepersaus

Ingrediënten

. 25 gram boter
. 1 eetlepel witte peper
. 1 eetlepel zwarte peper
. 1 eetlepel groene peper
. een snufje zout
. 20 cl verse room
. een ui (indien mogelijk gedroogd)
. mosterdzaad

Optioneel
. 4 cl cognac/10 cl whisky
. Een theelepel kalfsbouillon of fond of braadsap
. Graan mosterd

WIJNADVIES:

Bij een ‘pittige’ saus passen wijnen die laag in alcohol zijn en weinig tot geen taninnes hebben. Alcohol en taninne verhogen de ‘pittigheid’. Rijke, romige en boterachtige sauzen kunnen weer goed combineren met volle wijnen zonder houtlagering (de aroma’s als vanille, ceder en kruidig kunnen botsen met de delicate sensaties van de saus) en met aangenaam frisse zuren.

Bij deze 3-pepersaus adviseren wij onze:

Saint Veran Plaisance
Riesling La Roche

Voeg alle producten toe

Bereiding

 1. Snijd eerst de uien, als ze gedroogd zijn, laat ze dan ongeveer tien minuten in lauwwarm water rehydrateren.
2. Plet het mosterdzaad en voeg deze bij de uien.
3. Doe hetzelfde met de drie pepers om ze in kleine stukjes te breken, het resultaat mag er niet uitzien als poeder.
4. Klop de boter romig en voeg de peper toe.
5. Giet de cognac of whisky erbij tot het kookt. Als je wilt, flambeer het dan, maar pas op: de vlammen kunnen 50 centimeter groot zijn.
6. Voeg de kalfsbouillon of het braadsap toe.
7. Roer de mosterd en room erdoor.
8. Voor een dikkere crème kun je alles aan de kook brengen. / Kook al roerend 3 minuten op hoog vuur.

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster