[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 90 minuten aantal personen: 12

Paella uit de Yellow Kitchen

Ingrediënten

WIJNADVIES:

Saint Veran Plaisance
Grauburgunder Weingut Kramer Rheinhessen
6CEPAS6 Blanco
Rose Provence Passe Temps
Posidonia
Tobelos Crianza

Voeg alle producten toe

BEREIDING:

Bereid de kip.
Snijd alles in gelijke stukken, ongeveer 3 stukken per dij. Zet de paella pan of de grootste koekenpan die je hebt op een hoog vuur. Schenk er een flinke scheut olijfolie in en laat deze uitlopen over de hele pan. Bak de stukken kip in de hete olie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en schep ze dan in een kom; schraap de aanbaksels los en laat ze in de pan zitten, voor de smaak!

Bereid de paella.
Doe nog een scheut olijfolie in de pan zodat het helemaal bedekt is met een dun laagje olie. Bak de ui en chorizo om middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en de rijst toe.
Roerbak de rijst ca 2 minuten. Voeg alle paprika en de bonen toe en ook de paella specerijen, schenk de bouillon bij en breng alles aan de kook.

Draai het vuur laag. Je mag nu niet meer roeren! Op de bodem moet zich een heerlijke, licht aangebakken korst vormen. Laat de paella 20 minuten zacht koken.

De rijstkorrels zwellen op en absorberen de bouillon. Verdeel als er nog een dun laagje bouillon op ligt, alle verse zeevruchten en kipdijtjes. De grote garnalen duw je in de paella als spaken in een wiel. Laat de paella nog 10 minuten zachtjes doorkoken, eventueel afgedekt met aluminiumfolie. Tot de vloeistof weg is. Controleer of de rijst gaar is en toch een bite heeft.

Zet nu het vuur laag. Laat de paella nog 5 minuten droogkoken, tot er aan de zijkant een korstje zit. Leg de deksel of aluminiumfolie schuin op de pan, als je nog even kunt wachten, laat de paella 5 minuten rusten zodat de korst onderin nog krokanter wordt.

Zet de pan op tafel en serveer er citroenparten bij.

En bijvoorbeeld een knapperige groene salade met sinaasappel en sherryvinaigrette.

Smakelijke groet, Lilian

 Lilian Roelofs: Paella Is een geliefd gerecht wat ik altijd met veel plezier maak voor mijn klanten. Altijd buiten achter in de tuin van de Yellow Kitchen, op een paella brander met standaard en originele paella pan van 60 cm.
Stukje onthaasten en heerlijk authentiek koken in één. Deze manier van paella bereiden, waar ik met liefde de tijd voor neem, heeft de heerlijkste smaak die je maar bedenken kunt!

 

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster