Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
15 a 20 minuten
4 personen
Coquilles, Miso, Massala en Bloemkool
Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.Ingrediënten van Cooklovers.
Coquilles Saint-Jacques is een klassieker uit de Franse keuken. Maar Frank Los zou Frank Los niet zijn als hij zijn eigen aziatisch, midden oosten touch niet aan dit recept zou geven.
Bij dit gerech[...]
foto boven: een deel van het assortiment kaviaar van Caviar Giaveri
KAVIAAR !!
“Kaviaar importeren ? Nee joh, die markt is allang vergeven. De concurrentie is nog groter en gemener dan bij Drank of Delicatessen en de wer[...]
foto boven: Landkaart Spanje met bij de rode pijlen: wijngebied Priorat DOQ
PRIORAT ... RODE WIJN DIE JE BLIJFT VERRASSEN
Daniel Schuringa (eigenaar Cavad'or exclusives en CookLovers) is een groot liefhebber van [...]
LA GRAND TAILLE, WAAR IK MIJN 'SEC' VOND ...
Bij elke meeting, lunch of diner met onze specerij leverancier Terre Exotique in Tours werd mijn glas volgeschonken met een heerlijke 'methode traditionelle' (bubbel) of lekkere crisp-droge witte wijn. Al na het 1e glas was mijn nieuwsgierigheid zodanig geprikkeld dat ik mij meer in de wijnen va[...]
PROWEIN 1999 - 2023
Ik haal mijn energie uit het vele reizen, andere culturen te proeven, nieuwe eerlijke producten te ontdekken die door onze 'moeder aarde' aan ons worden 'gegeven', de producenten van de producten die wij importeren te leren kennen en te begrijpen, de unieke vergezichten en aroma's van de pracht gebieden die ik mag bezoeken te genieten. En Drank e[...]
BODEGAS PERICA 'VAN JOVEN TOT GRAN RESERVA'
Een aantal jaren geleden was ik bezig de samenwerking met een Rioja producent in Spanje af te bouwen. Dit kwam, omdat de eigenaar ervoor koos de productie zo hoog op te drijven, dat ik naar mijn afnemers niet meer kon instaan voor een constante kwaliteit en smaakprofiel. Tegen het einde van de samenwerking ontmoette ik de [...]
30 minuten
4 personen
Tonijn Sashimi met frisse Ponzu Dressing en cunchy Sesam Dashi
Een heerlijk recept in samenwerking met Ronald Lankman.Ingrediënten van Cooklovers.
Daniël Schuringa heeft jaren samengewerkt met Ronald Lankman toen hij zijn eigen caterings bedrijf 'De Ambachtelijke Cateraar' had. Ronald verwerkte de ingrediënten va[...]
Vis blanquette met Bretonse Curry
Vandaag bieden we je een heerlijke visblanquette met Bretonse Curry om te delen met vrienden of familie. De visblanquette is afgeleid van de traditionele kalfsblanquette en is een vriendelijk en gemakkelijk te maken schotel. Dus besloten we het op onze eigen manier te bereiden met onze smakelijke Bretonse Curry.
Maar wat is Br[...]
Gemarineerde eieren: Nitamago
Ramen-ei 'nitamago' is ook bekend als een hanjuku ramen-ei, ajitsuku tamago, gesmolten ei en lava-ei. Een in soja of mirin gemarineerd ei dat een geweldige aanvulling is op bijvoorbeeld een dampende kom Ramen.
Ni is een afkorting van niru, wat koken betekent en de aroma's tot je nemen, en tamago verwijst naar ei.
In J[...]
120 minuten
4 personen
Mezze Maniche gevuld met Gamba in Bisquesaus met Kokkels en Zoet-Zuur
Een heerlijk recept in samenwerking met Machiel Seyferth.Ingrediënten van Cooklovers.
Machiel Seyferth en Daniël Schuringa gaan al vele jaren terug. Ze werken al samen vanaf de opening van Barça in Amsterdam tot Zuijders nu in Arnhem.
BODEGA HERRERO 'EEN FRANS SPAANSE GESCHIEDENIS'
Janine Vedel, de moeder van de huidige generatie frans-spaanse wijnmakers van Bodega Herrero, groeide op in het hart van de Languedoc (Herault). Dit is in het zuidoosten van Frankrijk waar zij is geboren. Janine Vedel is al sinds haar kindertijd verbonden aan de wereld van de wijnbouw. Haar familie had eigen wijn[...]
Makkelijk te volgen stappen om een heerlijke Curry te bereiden
Hier is een gebruiksvriendelijke opsomming om u te helpen de delicate en heerlijke kunst van curry bereiden onder de knie te krijgen. Deze currygerechten zijn eenvoudig te maken in minder dan 20 minuten met de dagelijkse basisingrediënten die u zeker in uw kastjes vindt.
Bak de Curry specer[...]
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl