Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Mediteraanse recepten | Europese recepten | Hoofdgerechten | Lunchgerechten | Nagerechten | Vegan recepten | Vegetarische recepten
Recept voor kerststronk met hazelnootpasta
De kerststronk, ook wel bekend als kerststam, kerstboomstam of Bûche de Noël, is een traditioneel nagerecht dat vooral rondom de kerstdagen wordt geserveerd in landen zoals België, Frankrijk, Quebec, Libanon, Vietnam en andere christelijke Franstalige landen, evenals in het Verenigd Koninkrijk. Dit feestelij[...]
20 minuten3 personen
Mosselen, mussels, moules, mejillones met een Midden-Oosterse touch
Ook in november en december kunnen we van dit bijzonder culinaire weekdiertje genieten, en daarom delen we graag dit heerlijke recept.
Ingrediënten
. 2 kilo mosselen. een 'pannenbodempje'
Muffins met 'sucre fou' (gekke suiker) en vanille
De moderne muffin heeft wortels die teruggaan tot de 10e eeuw, maar het idee van een muffin-achtig gebak dateert zelfs uit de tijd van de oude Egyptenaren.
Ingrediënten
. 15[...]
Glühwein, die warme heerlijke geuren ...
Nog een aantal weken en we schrijven alweer December. Volgens oude traditie wordt er dan glühwein gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt. Ook in Nederland drinken we Glühwein op 5 en 6 december, ons Sinterklaasfeest en heet dan Bisschopswijn. Het grote verschil is dat ‘Bisschopswijn’ met sinaasappel en ‘Glü[...]
30 minuten4 personen
Zalm met Trappeur specerijen
Het principe van dit recept is om de zalm alleen op de huidzijde te koken en hem halverwege de bereiding van de grill te halen: het resultaat geeft een zeer vochtige en zeer smaakvolle zalm.
30 minuten4 personen
Pompoencurry
Al ruim een maand geleden deed de herfst zijn intrede.
Het seizoen van warme herfstkleuren, frisse ochtenden, koele nachten en typische Herfst producten zoals pompoen, goudreinette en stoofpeertjes.
2 specerij mengsels die curry gerechten met hartige, zoete en aardse aroma’s warm, diep en rijk maken zijn Curry de Madras en Ma[...]
Romige Scalivada op toast
Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.
40 minuten2 personen
Kip met Gerst-Miso, Aubergines, Sjalotjes, & Chipotle Chili vlokken
Nog een maand en dan is het Winter.
Het seizoen om te koken en bakken met traditionele kruiden en specerijen. In dit recept draait het om de heerlijke rijke smaken en aroma's uit de aziatische keuken. Een kookstijl waar zoet, zuur, zout, pittig e[...]
55 minuten6 personen
Franse Peperkoek ofwel Pain d'Epices Terre Exotique style
Volgens Maguelonne Toussaint-Samat werd pain d'épices populair in Reims, gebaseerd op een recept uit Bourges. Het kreeg bekendheid door Karel VII en zijn maîtresse Agnes Sorel. De honin[...]
30 minuten4 personen
Tonijn Sashimi met frisse Ponzu Dressing en cunchy Sesam Dashi
Een heerlijk recept in samenwerking met Ronald Lankman.Ingrediënten van Cooklovers.
Daniël Schuringa heeft jaren samengewerkt met Ronald Lankman toen hij zijn eigen caterings bedrijf 'De Ambachtelijke Cateraar' had. Ronald verwerkte de ingrediënten va[...]
Tiramisu met hazelnootpasta
Tiramisù is tegenwoordig een van de beroemdste desserts ter wereld en wordt vaak gezien als het ultieme moderne Italiaanse nagerecht. De naam Tiramisù komt uit het Treviso-dialect en betekent letterlijk "haal me op", wat verwijst naar de opkikker die het gerecht zou geven door de combinatie van koffie en cac[...]
50 minuten2
Dorade in een zoutkorst
Bijzonder ingrediënt : Paradijszaad ofwel Maniguette peper
Deze peper komt uit Kameroen en het zijn de zaadjes van een rietachtige plant. Het zaad heeft een milde pepersmaak en een subtiele bloemen smaak. Denk aan violen en rozen. In de Marokkaanse keuken wordt er wel veel mee gewerkt.
Ingrediënten
[...]
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl